Medic de la Maternitatea Botoșani, calitate de suspect în dosarul decesului Alexandrei Ivanov

Medicul de pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a fost audiat timp de şase ore la sediul Parchetului.

Medic
Medic sursa foto pixabay

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii suceveni, potrivit g4media.ro.

Medicul de pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a fost audiat, vineri, timp de şase ore la sediul Parchetului.

„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfăşurat pe durata a şase ore, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medicole-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfăşurare”, se precizează în comunicatul Parchetului.

Procurorii au efectuat, vineri, trei percheziţii, atât la locuinţa medicului, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Potrivit procurorilor, „în completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical”. Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă. Trotinetele electrice de închiriat au dispărut de la Paris