Pasagerii unui avion, cântăriți înainte de îmbarcare

Decizia a fost luată pentru a îmbunătăți siguranța zborurilor, datele obținute în urma procesului fiind relevante în acest sens.

Compania aeriană Air New Zealand din Noua Zeelandă va cântări pasagerii de pe cursele internaționale, înainte de urcarea în avion, deoarece datele obținute sunt importante pentru siguranța zborurilor. Procedura va fi derulată la Aeroportul Internațional Auckland. Măsura se va aplica pentru o singură zi – pe 2 iulie – și are ca scop crearea unei baze de date legate de greutatea medie a pasagerilor. Bagajele de mînă vor fi puse pe un cîntar separat, potrivit romaniatv.net.

Decizia a fost luată pentru a îmbunătăți siguranța zborurilor, datele obținute în urma procesului fiind relevante în acest sens. Pentru clienți, echipaj și bagajele de cabină, sunt folosite greutăți medii, obținute în urma realizării acestui studiu.

„Cântărim tot ceea ce se află în aeronavă, de la încărcătură, la mese, la bagajele din cală. Pentru clienți, echipaj și bagajele de cabină, folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma realizării acestui studiu.  Știm că a urca pe cântar poate fi descurajant. Vrem să ne asigurăm clienții că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi. Este complet anonimă. Este simplu, este voluntar și, cântărindu-vă, ne veți ajuta să zburați în siguranță și eficient, de fiecare dată”, a declarat  Alastair James, reprezentant al  Air New Zealand. Air New Zealand a declarat că are nevoie de cel puțin 10.000 de pasageri care să fie dispuși să se cântărească. Nu este prima dată cînd pasagerii din Noua Zeelandă sînt urcați pe cîntar, la intrarea în avion. Un studiu similar a avut loc în 2021, însă doar pentru cursele interne.

ESA organizează prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte