50 de hectare de vegetație uscată din Prahova, mistuite de flăcări

Vântul și lipsa surselor de apă au îngreunat stingerea incendiului

Pompieri
Pompieri

Pompierii din judeţul Prahova au intervenit, luni seară, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, litieră, lăstăriş şi masă lemnoasă, în comuna Şoimari, care s-a extins pe 50 de hectare, potrivit ziare.com.

Incendiul de litieră izbucnit în comuna Şoimari, care se manifesta pe o suprafaţă de 50 de hectare, a fost lichidat, anunţă ISU Prahova.

Intervenţia a fost îngreunată de vânt, terenul accidentat şi de faptul că focul s-a manifestat în mai multe focare. Au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului 22 de pompieri, alături de personal al Ocolului Silvic şi al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. „Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităţilor locale şi cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în acţiunile pe care le întreprind şi să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. Arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă”, informează ISU Prahova.

Pompierii explică faptul că astfel de intervenţii sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele de stingere nu pot ajunge în zona focarelor din cauza lipsei căilor de acces

. De asemenea, în zonă nu există surse de alimentare cu apă. ”Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităţilor locale şi cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în acţiunile pe care le întreprind şi să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. Arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă”, au mai transmis pompierii. Tânăr din Focșani, reţinut după ce și-a amenințat mama cu un cuţit