Furtuna Nelson a provocat pagube importante în țări din Europa

În Franța trei departamente se află sub cod roșu de inundații

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Furtuna Nelson a produs haos și distrugeri în mai multe țări europene. Franța și Italia sunt afectate de ploile torențiale, care au declanșat inundații de proporții și au pus la încercare capacitățile autorităților de intervenție, potrivit ziare.com.

Astfel, în Franța, trei departamente sunt sub cod roșu de inundații, alte șapte fiind sub alertă portocalie.

Pompierii lucrează fără încetare la sute de cazuri, evacuând cetățenii și intervenind pentru a preveni tragediile iminente. În Italia, ploile abundente au provocat alunecări de teren și au generat un risc crescut de inundații. Autoritățile din Lombardia au raportat peste 200 de intervenții de salvare. Populația a fost îndemnată să fie precaută, să evite deplasările cu mașina și să își parcheze vehiculele în locuri sigure.

Polonia și Elveția se confruntă cu pierderi de vieți omenești din cauza violenței furtunii.

În Polonia, cinci oameni au murit după ce au fost striviți de copacii căzuți în urma vântului puternic, inclusiv doi copii. În Elveția, o avalanșă în stațiunea Zermatt a provocat moartea a trei persoane și dispariția a patru, cu salvarea ulterioară a uneia dintre acestea. În timp ce Europa Centrală se confruntă cu furtuni puternice, Grecia este afectată de incendii de vegetație devastatoare în munții Pieria. Aproape 100 de pompieri, sprijiniți de 26 de autospeciale, intervin pentru stingerea flăcărilor și protejarea comunităților amenințate.

Alertă de vânt puternic în Capitală și 19 județe