Case vândute cu un euro, într-un oraș din Italia

Oricine cumpără una dintre locuințe trebuie să depună un avans de minim 5.000 de euro pentru a le repara

Orasel italian
Orasel italian

Un oraș din Italia vinde case la doar un euro, pentru toți cei care doresc să se mute în țara mediteraneană. Sant’Elia a Pianisi este orașul italian care oferă locuințe la un preț foarte mic, fiind situat în zona de sud-est, la 160 de kilometri nord de Napoli.Casele pot fi cumpărate cu un euro, dar necesită renovări substanțiale, potrivit ziare.com.

Sunt disponibile doar opt case, primarul orașului subliniind că primește zilnic telefoane în legătură cu proprietățile. Oricine cumpără una dintre locuințe trebuie să depună un avans de minim 5.000 de euro pentru a le repara

. Aceștia vor trebui să prezinte proiectul de renovare autorităților locale în termen de șase luni de la cumpărare, înainte de a finaliza renovările planificate în următorii trei ani. Primarul Biagio Faiella speră că renovările vor crește costurile proprietăților degradate și va  impulsiona economia locala. Solicitanții care plănuiesc să folosească companii locale pentru renovările lor vor fi favorizați în fața celor care intenționează să folosească alte companii din altă parte.

Primarul Faiella susține că, din cauza populației în scădere a orașului, nu este pretențios în privința celor care vin să cumpere proprietățile. 

El a declarat: „Toată lumea pleacă din zonă: în orașele mici, din păcate, așa se întâmplă. În 2014, în Sant’Elia erau 2.004 persoane, astăzi sunt 1.680 de persoane. Cei care cumpără case cu un euro vin să reînvie ruinele… Aș spune că acești oameni sunt foarte bineveniți”. Sant’Elia a Pianisi nu este singurul oraș care oferă case ieftine în Italia. Orașul Laurenzana, situat la câteva ore la sud de Napoli, oferă, de asemenea, casele abandonate pentru a ajuta la repopularea zonei.

Șase români au câștigat sute de mii de lei din vânzarea drogurilor aduse din Spania