Porc cumpărat cu voucher de la ANSVSA

Voucherul de 1.000 de lei ar urma să fie acordat fermierilor care, din cauza pestei porcine, sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor,

B1

 Potrivit unei inițiative legislative privind modificarea Legii Porcului, ar urma să se acorde un voucher de 1.000 de lei fermierilor care, din cauza pestei porcine, sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor, potrivit ziare.com.

Voucherele ar urma să fie eliberate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) micilor crescători care nu vor mai putea crește porci din cauza resctricțiilor aplicate pentru eliminarea focarelor de pestă porcină africană.

Inițiativa va fi depusă în Parlament de Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Acesta a declarat că inițiativa vine în sprijinul Legii Porcului, deoarece persoanele înscrise în Registrul Agricol drept mici crescători de porci, care vor să renunțe la creșterea animalelor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină și care sunt pe o rază de 10 km a unor ferme comerciale de creștere a porcilor, pot primi timp de 5 ani câte un voucher de la ANSVSA în cuantum de 200 de euro.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de 5 ani de zile să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc”, a declarat Emil Dumitru.

Case vândute cu un euro, într-un oraș din Italia