Anchetă la Caraș-Severin: procurorii DIICOT au pus ochii pe PSD. Din nou? Din nou. Este vorba de un grup infracţional organizat, toți frați de cruce cu partidul, afacerişti locali şi jurnalişti apropiaţi PSD. Iar PSD? Iar. Vorbim de 16 persoane urmărite penal pentru şantaj, complicitate la şantaj, trafic de influeță și ceva abuz în serviciu, cu alte cuvinte, nimic nou sub soare. Ne-am obișnuit să nu ne dezobișnuim.

Anchetă și pentru Codrin Ștefănescu, care, ferm convins de nevinovăția colegilor sai, decide să ia noțiunea de ”suspect” în propriile mâini și în propria declarație:

„În acest dosar toţi suntem suspecţi. Eu sunt suspectul care a venit în judeţ de două ori, o dată în ianuarie anul trecut, o dată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD Caraş-Severin, când am stat puţin timp, şi a doua oară în luna martie, când am venit împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri şi am stat şase ore pentru a asista la alegerile judeţene de partid (…) Am fost să dau o declaraţie în calitate de fost secretar general al partidului. Sunt alături de colegii mei în această chestiune prin care trec”.

DIICOT nu se lasă: „În cauză s-a stabilit că, la sfârşitul anului 2018, la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a constituit un grup infracţional organizat având drept scop obţinerea unor profituri materiale prin subordonarea cât mai multor instituţii publice (prin şantajarea conducătorilor acestor instituţii), care să le asigure accesul la banii publici şi, implicit, posibilitatea de a-i împărţi între membrii grupului. Astfel, în luna decembrie 2018, membrii grupului infracţional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizaţiei judeţene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituţiilor publice de la nivelul judeţului Caraş-Severin şi asupra altor unităţi publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însuşirii sumelor de bani prin contracte de servicii şi lucrări executate parţial sau fictiv”.

Anchetă după anchetă dar, cel mai bine e să rămâi pe margine și alegi să nu te implici, ci doar să asiști pasiv la lupta dintre procurori și Codrin. Nu zic că e mai interesant sau mai corect așa dar, măcar, rămânând cu mintea limpede, ești mai atent la saltul mingii. Cam ca la tenis.

Citește și: Firea amenință cu demisia din PSD, refuză un nou Dragnea în partid

#News