6.000 de câini comunitari trăiesc pe străzile din Constanța

Peste o lună va începe o amplă campanie de sterilizare, care ar trebui să cuprindă trei sferturi dintre patrupede

Aproximativ 6.000 de câini fără stăpân sunt, în prezent, pe străzile din Constanța, potrivit estimărilor făcute de reprezentanții Primăriei. Aceștia anunță că intervin imediat în cazul câinilor agresivi și spun că peste o lună va începe o amplă campanie de sterilizare, care ar trebui să cuprindă trei sferturi dintre patrupede, potrivit g4media.ro.

Este una dintre metodele care, speră viceprimarul Ionuț Rusu, va duce la rezolvarea acestei probleme.

 „Cred că până la sfârșitul lunii martie vom intra într-un exercițiu de sterilizare continuă a animalelor. Vom termina în august-septembrie, cât va fi nevoie să ajungem la ținta de minim 75% de animale sterilizate în orașul Constanța.” El atrage atenția și asupra cauzelor fenomenului: „Unul dintre fenomenele grave care a dus la creșterea numărului de câini de rasă comună și mulțimea necontrolată, bineînțeles, este abandonul câinilor de către proprietari. Câinii din Constanța sunt câinii noștri, ai tuturor. Toți avem o responsabilitate socială. Putem să prindem, nu știu, 2000, 3000, 4000 de câini, nu putem să îi ținem pe toți în adăpost. Nu avem suficiente resurse și ar fi o anormalitate ca noi să cheltuim resursele orașului Constanța doar pentru a întreține aceste suflete”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu. El spune că anul trecut au fost adoptați peste 220 de câini din adăpost și susține că este prima dată când sunt adoptați atât de mulți câini din adăpost.

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța au pus acum doi ani bazele unei colaborări ce vizează gestionarea într-un mod uman și sustenabil a situației animalelor abandonate din oraș.

Zeci de percheziții în București și șase județe într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de euro