În campanie, Rafila are mână liberă din partea PSD

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, acum și candidat al PSD pentru un mandat de deputat, a declarat că partidul pe care îl reprezintă se reformează, acesta având „mână liberă” din partea conducerii formațiunii politice. La Digi 24, marți după amiază, Rafila a precizat și faptul că spitalele regionale promise în 2016 sunt încă folosite ca motivație electorală.

„Nu am venit aici ca să mint. Atunci ceea ce vă spun acum cred sincer și actuala conducere a PSD mi-a dat oarecum mână liberă, sigur una e să dai mână liberă acum în campania electorală, alta e să dai mână liberă dacă se ajunge la guvernare, dar sper că se va întâmpla pentru că eu știu ce s-a întâmplat, cunosc inclusiv angajamentele României la nivel global și ușurarea accesului la servicii de sănătate mai ales pentru cei din mediul rural, din micile localități cred că putem să o rezolvăm, iar programul pe care l-am lansat noi, am văzut că elemente din programul nostru de sănătate există și în programul USR.

Oamenii care știu despre ce e vorba își dau seama că rezolvarea problemelor de sănătate nu ține exclusiv de câteva spitale regionale care sunt folosite de multe ori ca motivație electorală și care niciodată n-au fost terminate.

Alexandru Rafila, candidat PSD la Camera Deputaților

 Rezolvarea problemelor se face prin organizarea unui sistem de sănătate articulat care face posibil accesul la servicii și de asistență medicală primară, la servicii de ambulatoriu cât mai aproape de cetățeni trebuie să fie servicii permanente pentru că, din nefericire, ce se întâmplă în momentul de față este, de fapt, o rupere a echilibrului. Vedem ce se întâmplă acum în pandemie, avem niște probleme foarte grele în a asigura tratamentul pacienților cu COVID-19, dar și altor pacienți”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Citește și: Alexandru Rafila trage Guvernul de mânecă

#News