Cristian Popescu Piedone a depus lista cu candidații PUSL la alegerile europarlamentare

Pe lista depusă la sediul Biroului Electoral Central (BEC) sunt înscriși 35 de candidați, printre care Mugur Ciuvică, actrița Eugenia Șerban sau fostul ministru al educației Liviu Pop.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, președintele executiv al PUSL, a depus miercuri la sediul Biroului Electoral Central (BEC) lista cu candidații partidului la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Pe listă sunt înscriși 35 de candidați, printre aceștia numărându-se Mugur Ciuvică, actrița Eugenia Șerban sau fostul ministru al educației Liviu Pop. Cristian Popescu Piedone a declarat că are 310 mii de semnături, dar că putea să adune și mai multe din partea simpatizanților PUSL, potrivit gandul.ro.

Popescu Piedone: Nu am venit să ne lăudăm cu milioane de semnături. Vom vedea milioanele de voturi, dacă se vor concretiza, la urna de vot.

„Am intrat în linie dreaptă. Vom vedea pe 9 iunie, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a declarat președintele executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone. Chestionat în legătură cu procentul pe care speră să îl obțină PUSL la alegerile europarlamentare, Popescu Piedone a răspuns că nu este nici microbist, nici vizionar.

„Eu am început o campanie și o voi termina până la capăt. Pot să vă asigur că ce ați văzut până în prezent a fost antrenamentul. De săptămâna viitoare, dau drumul doar la jumătate de motor”, a declarat Popescu Piedone.

În privința țintelor asumate de PUSL, Popescu Piedone a declarat că primul obiectiv îl reprezintă trecerea pragului electoral. „Primul lucru e să trecem pragul electoral și să intrăm în Parlament. Specialiștii noștri și europarlamentarii de bază, care nu prea sunt virusați politic, cu siguranță vor ca România să fie reprezentat în adevăratul sens în Europa. Să nu ne ducem că sus, să nu ne ducem să cerem, ci să ne impunem”, a explicat Popescu Piedone . Peste 4.000 de delegați, din întreaga țară, au participat, vineri, la ședința Consiliului Național al PUSL, ce a avut loc la București, la Sala Palatului.

Candidații PUSL aflați pe primele zece poziții pentru alegerile europarlamentare 2024

1.General de brigadă (rz) Cristian BARBU

2.Lia ARDELEAN

3.Mugur CIUVICĂ

4.Bogdan CIUCĂ

5. Raluca BUGNAR

6. Bogdan JELEA

7. Eugenia ȘERBAN

8. Daniel Ionașcu

9. Ionel GAE

10. Liviu Marian POP