Președintele AEP votează cu urna mobilă

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR, test confirmat pe 1 decembrie, după cum a anunțat AEP, într-un comunicat de presă.

Mitulețu-Buică își va desfășura în continuare activitatea, în calitate de membru al Biroului Electoral Central, în regim de videoconferință. Totodată, date fiind condițiile , el a solicitat urna mobila pentru a-și putea exercita dreptul de vot, în data de 6 decembrie, la alegerile parlamentare.

„Precizăm că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda.

Dat fiind acest context, președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) și dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impugn”, se arată în comunicatul AEP.

Citește și: Capitala, aproape fără Prefect: Berbeceanu, testat pozitiv

#News