Cel mai mare asteroid care ar putea distruge planeta, „ascuns” de lumina soarelui

Astronomii americani au detectat un asteroid cu diametrul de aproximativ 1,5 kilometri în vecinătatea Pământului

Astronomii au descoperit în strălucirea Soarelui un asteroid care este cel mai mare obiect identificat în ultimii opt ani, considerat „potențial periculos” pentru planetă, potrivit ziare.com.

Potrivit unui studiu recent publicat în The Astronomical Journal, trei noi asteroizi apropiați de Pământ au fost descoperiți, aceștia ascunzându-se în interiorul sistemului solar, în regiunea din interiorul orbitelor Pământului și a lui Venus.

Dintre cele trei roci spațiale, una dintre ele are o lățime de 1,5 km, fiind numita 2022 AP7. Orbita asteroidului s-ar putea intersecta cu planeta noastră, teorie susținută de NOILab al Fundației Naționale de Știință din SUA. O altă provocare pentru cercetători este stratul gros al atmosferei terestre care poate estompa și distorsiona imaginile pe care aceștia le observă. Ceilalți doi asteroizi ar avea orbite care rămân în interiorul orbitei Pământului, fiind departe de planeta noastră.”Sondajul nostru crepuscular cercetează zona din interiorul orbitelor Pământului și Venus în căutarea asteroizilor”, a declarat Scott S Sheppard, autorul principal al studiului, de la Laboratorul Pământului și al Planetelor din cadrul Carnegie Institution for Science.

Găsirea asteroizilor în interiorul sistemului solar este o sarcină dificilă din cauza strălucirii Soarelui, susțin astrologii.

Ei au trebuit să profite de condițiile scurte și favorabile din timpul crepusculului, o fereastră de 10 minute în fiecare noapte, pentru a face observațiile.

„Doar aproximativ 25 de asteroizi cu orbite complet în interiorul orbitei Pământului au fost descoperiți până în prezent, din cauza dificultății de observare în apropierea strălucirii Soarelui”, a declarat Sheppard. În ceea privește 2022 AP7, oamenii de știință mai au de cercetat asteroidul care are un potențial periculos pentru Pământ, inclusiv detalii despre traiectoria orbitei sale, sau compoziție. Scott Sheppard subliniază că deocamdată asteroidul „va sta la mare distanță de Pământ”.

 În  Caucaz trăiesc cei mai mulți locuitori care au împlinit 100 de ani