Tomatina
Tomatina. Sursa foto: wikipedia.org

20.000 de oameni s-au bătut în localitatea Bunol, de lângă Valencia, folosind 130 de tone de roşii. Petrecerea inedită a  fost organizată în Spania, după doi ani de la apariția pandemiei, potrivit digi24.ro.

Manifestarea se numește „Tomatina”, fiind vorba despre cunoscuta bătaie cu roşii desfășurată în oraşul Buniol

Cea mai mare bătaie cu roşii a început în 1940, după o luptă cu tomate purtată intrr câţiva tineri. Potrivit altei versiuni, festivalul este dedicat patronului spiritual al oraşului, primele lupte fiind organizate de copiii care aruncau cu roșii în fanfarele din piaţa centrală. Petrecerea reunește anual tot mai mulți participanți și spectatori, numărul locuitorilor orășelului dublându-se cu această ocazie.La Tomatina este un festival celebru în Spania, fiind un eveniment anual  la care participa mii de oameni care se luptă timp de o oră cu o tomate.

Festivalul La Tomatina este considerat drept cea mai mare luptă anuală alimentară din lume

 Petrecerea are loc anual în luna august, de obicei în ultima miercuri a lunii. Evenimentul începe la 10 am și durează o oră. Locul desfășurării evenimentului este orașul Bunol aflat în provincia Valencia din Spania. Festivalul La Tomatina a avut succes atât de mare încât festivaluri similare au fost organizate în alte țări. „Colorado Texas Tomato War” este o petrecere  inspirată de festivalul Tomatina și a început în 1982. Alte țări care organizează festivaluri de tomate sunt Columbia, Costă Rică și China. În India, un festival de tomate planificat a fost anulat după ce oamenii au condamnat evenimentul pentru risipirea roșiilor.