Sorin Grindeanu

Proaspăt reîntors în PSD și nu oricum, ci în funcția de prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu este de părere că, deși în ultima perioadă se stipula faptul că social democrații ar deține majoritatea în Parlament, situația moțiunii de cenzură eșuate de ieri demonstrează contrariul, sugerând că adevărata conducere ar dfi deținută de PNL, USR PLUS și PMP.

Grindeanu: „PNL, USR, UDMR, PMP sunt la putere”

„E o clarificare. În acest moment, după ce ce aţi văzut ieri, în Parlament, lipsa de cvorum, este clar că PNL, USR, UDMR, PMP sunt la putere. Cei care au vrut să treacă această moţiune au fost în sală. Deci PSD, în acest moment, din punctul meu de vedere, prin votul de ieri, arată un lucru, că nu are majoritatea necesară pentru a dărâma Guvernul. E o clarificare, pentru că tot am auzit că în Parlament există majoritate. Iată că nu a existat”.

Sorin Grideanu este de părere, în continuare, că moțiunea de cenzură a avut ca scop „să îndrepte lucrurile greşite pe care le face Guvernul Orban”, după cum chiar acesta afirmă.

Despre parlamentarii care au lipsit ieri la ședința în plen aferentă moțiunii de cenzură, Grindeanu a spus că „ce spun organizaţiile locale” ar trebui să fie literă de lege.

De asemenea, acesta a completat: „În al doilea rând, eu cred că prin acţiunile lor s-au cam autoexclus”, a adăugat Grindeanu.

Cu toate astea, pentru a nu fi acuzat că ar fi prea tranșant, acesta mai spune că acele cazuri de îmbolnăvire cu Covid ar trebui, totuși, studiate, pentru a nu se comite vreo greșeală prin excluderea membrilor.

Citește și: Rareș Bogdan, despre „mizeriile” făcute de PSD, „reparate” de PNL

#News