CTP - captură Digi24

Invitat din nou la emisiunea delor de la Digi24, CTP a comentat situația electorală a celor mai mari partide ale momentului: PSD, PNL și USR. Din punctul de vedere al acestuia, cam toată lumea scade în sondaje, iar cine nu scade, rămâne înțepenit la 11% (referindu-se la USR).

„PNL-ul scade și scade demult, era logic să scadă, în pandemie nu aveau cum să crească. Cu măsurile astea – măsurile corecte – pe care le-au luat nu aveau cum să crească electoral. De aceea și încearcă să recupereze acum cu aceste măsuri de relaxare, care, dacă ne gândim bine de tot, ele nu se justifică” – a comentat CTP

O fi PNL-ul în scădere, însă nici cei de la PSD n-o duc prea bine, în opinia lui Cristian Tudor Popescu.

„PSD-ul scade și crește partidul lui Ponta, pentru că PSD nu poate să capteze voturi în momentul de față, este într-o situație de balans. PSD e nici în căruță, nici în teleguță în clipa de față. Până mai acum șase luni miza pe discursul național-socialist, dur, antieuropean, pe românism și așa mai departe. Și pe anticapitalism și antioccidentalism, adică un ceaușism, niște râgâieli ceaușiste. Acum, garnitura Ciolacu vrea să facă uitată această perioadă, plus, bineînțeles, atacurile antijustiție. De aceea am și văzut o scenă grotescă în Parlament, mă rog, funambulescă chiar, în care pesediștii au respins celebrele mutilări ale legilor justiției introduse, firește, tot de PSD, pe vremea lui Dragnea. Ba chiar, asta m-a distrat, cred ca am râs cam un minut auzindu-l pe domnul acela mai tânăr, Simonis, care e șeful grupului de deputați PSD, spunând că aceste legi sunt aberante și toxice!  Mișcarea împotriva acestor legi e foarte clară: e de fapt o mișcare împotriva garniturii Dragnea din partid, care e tot acolo!”, declară CTP la Digi24.

CTP: „Dl. Barna nu-i convinge nici pe colegii lui de scară de bloc”

Cu toate astea, dacă toată toată lumea o ia la vale iar unii rămân înțepeniți, nu pot să nu mă întreb cine are șanse reale de câștig, în opinia gazetarului?

Citește și: USR a uitat să seteze „controlul parental” la USR Tineret

„Îl dai pe Barna la o parte, dar trebuie să pui ceva în loc. În clipa de față nu au lider, un lider puternic”, punctează CTP. Gazetarul revine la comparația cu Victor Ponta: „Uitați-vă ce capacitate de transmisie a mesajului are Ponta. Discut acum doar de capacitate de transmisie a mesajului, nimic altceva – care poate să fie un mesaj nociv și ticălos -, dar vorbim numai de capacitate de transmisie. De câte ori apare, în comparație cu Barna! Păi de-aia urcă Ponta, pentru că știe să treacă sticla, știe să înțepe electoratul cu ce trebuie. În vreme ce dl. Barna nu cred că poate să-i convingă nici pe colegii lui de scară de bloc. Nu are nici charismă, nici transmisie, nu are nimic și acum USR-ul nu mai are nici o politică. Politica USR-ului este acum să dea și în PSD, și în PNL. Asta face. N-a mai venit cu niște lucruri constructive, cu o  viziune diferită, cu ceva, de nu știu câtă vreme. Acum dă și-n PNL, și-n PSD. Și cu o astfel de atitudine, iarăși, nici în căruță, nici în teleguță, nu poți să crești. E foarte logic”, a încheiat CTP.

Citește și: Cioloș îl acuză pe Ciolacu de ipocrizie în scandalul „țigara”

#News