Peste 200 de copii din Marea Britanie, vindecați de hepatita C în premieră mondială

Este vorba despre un tratament derulat în cadrul National Health Service (NHS), care este posibil să eradicheze boala

Peste 200 de copii din Anglia au fost vindecați de hepatita C, în cadrul unui program de tratament în premieră mondială în cadrul National Health Service (NHS), care este posibil să eradicheze această boală,. Descoperirea medicală este cu atât mai importantă cu cât, până de curând, nu exista niciun tratament pentru această boală, depistarea copiilor afectați fiind practic imposibilă – deoarece nu există un program național de screening și nici un program național de screening prenatal, potrivit g4media.ro.

Hepatita C este un virus devastator care poate infecta ficatul. Netratat, acesta poate provoca leziuni care pun viața în pericol, inclusiv cancerul hepatic

.După lansarea unui program  pentru a depista și a trata fiecare persoană afectată, Anglia poate deveni prima țară care elimină boala. Oficiali NHS cred că acest lucru se va întâmpla până în 2025.Decesele cauzate de hepatita C au scăzut cu 35% de când NHS England a încheiat un acord de 1 miliard de lire sterline pentru a cumpăra medicamente antivirale pentru mii de pacienți adulți în 2018. Programul a fost extins pentru a include tratamentul pentru copii, iar peste 200 – unii cu vârsta de doar trei ani – au fost vindecați de hepatita C. Fiecare dintre ei a luat tablete antivirale o dată pe zi timp de opt sau 12 săptămâni. Două teste de sânge negative ulterioare au confirmat că sunt sănătoși.

„Această bornă de 200 de copii care au primit un tratament care ar putea salva vieți este o realizare extraordinară pentru NHS, în timp ce continuăm să facem progrese în direcția obiectivului de a elimina hepatita C în Anglia cu mult înainte de ținta stabilită de OMS pentru 2030”, a declarat pentru The Guardian, într-un interviu exclusiv, profesorul Sir Stephen Powis, directorul medical al NHS England.

Frații Tate, plasați în arest la domiciliu