Zeci de tone de deşeuri, oprite la intrarea în România

Șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului materialelor

Poliţiştii de frontieră din judeţul Bihor, împreună cu inspectori din cadrul Gărzii de Mediu şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a trei transporturi cu peste 38 tone deşeuri, potrivit g4media.ro.

Este vorba despre panouri fotovoltaice complet nefuncţionale, îmbrăcăminte şi mobilier second-hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, panouri foto-voltaice, îmbrăcăminte şi mobilier second-hand, de la diferite societăţi comerciale din Italia şi Suedia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor”, a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă de sâmbătă.  În urma verificărilor s-a constatat că automarfarele erau încărcate cu panouri foto-voltaice, îmbrăcăminte şi mobilier second -hand, toate într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege. În total, în cele trei vehicule, erau transportate 38.600 de kilograme deşeuri. Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Coadă de tiruri la mai multe puncte de trecere a frontierei din țară