Înșelătorii cu aur fals în mai multe județe din țară

O grupare de bărbați a plasat timp de 2 ani bijuterii false din aur, provocând un prejudiciu de două milioane de lei

Percheziții au loc miercuri dimineața, în mai multe județe din țară, într-un dosar de înșelăciune cu aur fals. Mai multe persoane ar fi plasat, timp de doi ani, în diferite case de amanet, bijuterii și monede din aur contrafăcute, după care „uitau” să le mai recupereze. În realitate bijuteriile erau tinichele acoperite cu aur, potrivit digi24.ro.

Prejudiciul se ridică la aproximativ două milioane de lei. Din rețeaua infracțională făceau parte cel puțin 14 bărbați

Din noiembrie 2021 și până în prezent, aceștia ar fi amanetat sute de bijuterii și monede (ducați), despre care pretindeau că sunt din aur. Pentru a câștiga încrederea angajaților de la casele de amanet, ei achitau în avans comisionul, dar nu mai mergeau să-și revendice obiectele amanetate. „Metodele convenționale de verificare utilizate de operatorii caselor de amanet nu au putut descoperi falsul, întrucât obiectele au fost minuțios lucrate și au un înveliș consistent din aur de diferite karate.

Pe durata procedurii de introducere în regim de amanet a bijuteriilor și monedelor contrafăcute, suspecții au manifestat un comportament menit să distragă atenția angajaților pentru ca verificarea autenticității bunurilor să fie superficială”, mai transmit polițiștii.

Miercuri, anchetatorii au descins în locuințele suspecților. În urma celor 27 de percheziții făcute în județele Argeș, Brăila, Prahova, Hunedoara, Ilfov și municipiul București, polițiștii au găsit și ridicat mai multe bijuterii care păreau a fi false, telefoane mobile, documente cu valoare probatorie, sume de bani, precum și alte mijloace de probă. Prejudiciul total se ridică la 2 milioane de lei. 14 suspecți au fost duși la audieri. Cu toții sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, tentativă la înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate străine. Epidemia de gripă ar putea fi declarată în România