Alimente bogate in fier
Alimente bogate in fier. Sursa foto: Romaniatv

O serie de alimente sunt recomandate pentru a reduce stările de anxietate. Anxietatea este o stare emoțională care se manifestă prin neliniște și nervozitate, fiind răspunsul pe care corpul uman îl oferă ca o anticipare a unui viitor agent de stres. Specialiștii au descoperit că anumite alimente care trebuie evitate în perioadele în care anxietatea este prezentă  în viața noastră.

În perioadele în care anxietatea apare în viața ta este bine să consumi fructe și legume datorită bogăției de vitamine, minerale și fibre pe care acestea le conțin. Portocalele sunt cele care ajută la scăderea nivelului de cortizon, hormonul stresului, datorită conținutului mare de vitamina C. Printre alte fructe recomandate sunt căpșunele, grepfruit-ul, kiwi-ul, broccoli și avocado. Consumul de spanac ajută la gestionarea stresului în perioadele suprasolicitante, fiind bogat în magneziu. Alte alimente care se pot consuma pentru reducerea anxietății sunt cele care conțin probiotice cum ar fi iaurtul, iar deoarece organismul are nevoie de proteine, este indicat consumul de carne de curcan.

Este recomandat să ai o alimentație regulată, cu trei mese pe zi și două gustări.

Trebuie să știi că dacă te înfometezi, simptomele anxietății se vor accentua. Printre alte alimente care trebuie evitate se numără și cele care au o cantitate ridicată de zahăr. Se recomandă înlocuirea dulciurilor cu fructe, pe tot parcursul zilei.

Trebuie să te ferești de consumul de cafea și băuturi alcoolice, deoarece creează un disconfort și te împiedică să funcționezi normal în anumite perioade din viață. După cum ne avertizează medicii, ambele tipuri de băuturi sunt neuroexcitatoare. Cafeaua îți va oferi o stare de agitație permanentă, prin ridicarea tensiunii. În cazuri mai grave, consumul acesteia poate duce chiar și la un posibil atac de panică. Aceeași regulă se aplică și în cazul băuturilor energizante. Alcoolul nu poate fi consumat deloc în contextul în care luați pastile pentru tratarea anxietății deoarece prin această combinație efectul pastilelor va fi anulat. Alimentele prăjite și lactatele intensifică stările anxietății din cauza disconfortului digestiv și al iritabilității care generează o serie de simptome precum balonarea și disconfortul abdominal.

Trăistariu, mesaj pentru candidatul României la Eurovision