Nici Cazanciuc nu vede suspendarea lui Iohannis oportună

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc a precizat la postul tv B1 că nu este momentul oportun pentru o suspendare a președintelui, deși motive ar fi, în special implicarea acestuia în campania electorală.

„Nu a spus nimeni de la PSD că îl va suspenda pe președintele României. Toată lumea a spus că ceea ce a făcut președintele României, în campanie electorală, ceea ce pare că face în continuare, înseamnă o încălcare a Constituției și că sunt toate motivele din lume ca președintele să poată fi suspendat. Dar nu este momentul. România are nevoie de stabilitate, are nevoie să fie respectat votul românilor si această perioadă, are nevoie de un Guvern care să poată conduce țara în următoarii 4 ani de zile. Nu intrăm într-o procedură legată de suspendare. Președintele României a primit o suspendare din partea poporului român, la votul din 6 decembrie. Implicarea masivă a președintelui în campania electorală, au ajuns să spună organismele internaționale că nu este în regulă ce a făcut Iohannis. Pe termen lung, e o greșeală pe care o face președintele României în campanie electorală, implicându-se și susținând un partid politic, indiferent care este el”, a afirmat Cazanciuc, la B1.

Potrivit art 85 din Costituția României, „preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament”.

Astfel, Robert Cazanciuc s-a arărat lezat de faptul că președintele nu a invitat la Cotroceni, partidele câștigătoare, în ordinea scorului obținut la alegerile din 6 decembrie.

„Președintele ar fi trebuit să invite la Cotroceni, în ordinea scorului obținut, în primul rând pe cele care au câștigat alegerile, pentru a avea un dialog dacă primul partid poate să facă o majoritate electorală”, a mai spus acesta la B1.

În ceea ce privește suspendarea președintelui, liderul PSD, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia potrivit căreia nu este oportun un asemenea demers.

 „Sub nicio formă PSD nu va face un guvern cu PNL, dar aştept să văd dacă Preşedintele respectă Constituţia când PSD va câştiga alegerile şi atunci avem o soluţie pentru acest lucru, nu neapărat o soluţie cu suspendarea, ceea ce consider că ar fi o aberaţie politică într-un moment şi aşa de criză, şi aşa în care românii sunt atât de încercaţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: P.A.U.R. mai așteaptă cu numirea unui premier

#News