Surse: Consiliul ASF a decis ridicarea autorizației companiei Euroins

Euroins ar urma să intre în insolvență

Surse din piață susțin că Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, joi, să ridice autorizația de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător din piața polițelor RCA. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”.

Cu toate acestea, niciun reprezentant al ASF nu a confirmat oficial această informație, până în prezent, în ciuda insistențelor Economedia, în contextul în care toate marile publicații anunță această decizie pe surse. Sursele afirmă că retragerea autorizației de funcționare a fost decisă în ședința de joi a Consiliului ASF și va fi comunicată oficial vineri. Euroins a transmis de asemenea că nu a fost informată de o astfel de decizie, potrivit economedia.ro.

 Este inexplicabil însă cum ASF nu a anunțat o decizie oficială până la această oră, în contextul în care decizia a fost luată de joi și cum compania vizată nu a fost informată încă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în această săptămână, după o întrevedere recentă cu Nicu Marcu, preşedintele ASF, că trebuie să se găsească şi soluţii prin care dacă Euroins intră în insolvenţă, să poată fi preluată.

Joi seară, Euroins afirma că nu a primit o informare oficială de la ASF privind retragerea autorizației. „Până la această oră Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie privind societatea Euroins”, a declarat compania pentru Economedia.

Vineri, la o nouă solicitare, reprezentanții companiei au afirmat că situația este aceeași și nu au primit o decizie în acest sens de la ASF.

Președintele al Camerei Deputaților și lider PSD, Marcel Ciolacu vorbea miercuri de „un faliment anunțat” și afirma că e convins că ASF și Guvernul vor acționa ferm, „cum au acționat și la celălalt caz, City Insurance” și că e posibil să stabilizeze prețurile RCA, după declararea unui faliment din piață. „Știți foarte bine că este posibil să fie un faliment anunțat. Sunt ferm convins că Guvernul României va interveni, cum a mai făcut acest lucru o dată”, spunea Ciolacu.

Grupul Volvo face restructurări în Europa