Grupul Volvo face restructurări în Europa

Este vorba despre vânzarea fabricii de caroserii de autobuze de la Wroclaw, în vestul Poloniei

Volvo Buses îşi va schimba modelul de afaceri în Europa, pentru a se concentra pe producţia de şasiuri, cooperând în acelaşi timp cu companii externe pentru caroserie, potrivit unei strategii urmate pe alte pieţe, se arată în comunicat, potrivit ziare.com.

Vânzarea fabricii de caroserii de autobuze de la Wroclaw, în vestul Poloniei, va determina o restructurare de 1,3 miliarde de coroane suedeze (123,14 milioane de dolari), care va afecta venitul operaţional al Volvo în primul trimestru al anului 2023, a declarat compania.

 ”Decizia de a înceta producţia de autobuze şi autocare complete va afecta aproximativ 1.600 de posturii la Volvo Buses, dintre care aproximativ 1.500 au sediul în Wroclaw”, a spus grupul într-un comunicat. Volvo va avea în continuare peste 2.100 de angajaţi în Polonia, care lucrează la Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment şi funcţii de asistenţă de grup, a adăugat compania. City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă: Peste 400 de tei și mesteceni vor fi plantați vineri în Parcul Eroilor