Doi bărbați din Suceava amendați pentru abandonarea unor animale

Unul a abandonat un câine iar altul doi pui de pisică

Staffordshire Bull Terrier,
Staffordshire Bull Terrier, . sursa foto: wikipedia

Doi bărbați din județul Suceava au fost amendați cu 5.000, respectiv 3.000 de lei, după ce au abandonat un câine și doi pui de pisică. Potrivit oamenilor legii, proprietarul a fost filmat de o cameră de supraveghere atunci când abandona pisicile într-un sac de culoare neagră, potrivit digi24.ro.

Amenda de 5.000 de lei a fost aplicată pe numele unui bărbat din Dumbrăveni care ar fi abandonat un câine pe raza localității.

În urma anchetelor, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor l-au identificat și l-au amendat contravențional. Un alt bărbați, din Câmpulung Moldovenesc, a abandonat doi pui de pisică pe care le-a pus într-un sac de culoare neagră. Momentul în care proprietarul le-a abandonat a fost surprins de o cameră de supraveghere din oraș, bărbatul fiind identificat și  amendat cu 3.000 de lei. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția că abandonul oricărui animal, a cărei existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei. De asemenea, potrivit legislației privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora, neîndeplinirea acestei obligații fiind sancționată contravențional cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. Guvernul francez vrea dublarea numărului produselor alimentare al căror preț va fi redus în acest an