Recomandările salvamontiștilor pentru turiștii care schiază de Revelion 

Echipamentul trebuie reglat în funcție de greutate, de aptitudini

Schi
Schi sursa foto pixabay

În minivacanţa de Anul Nou, mulți români aleg să meargă la zăpadă, pe pârtii. Minivacanța de Anul Nou va aduce la munte pe mulți dintre împătimiții sporturilor de iarnă, iar salvamontiștii promit că vor avea grijă ca pe pârtiile de schi să nu fie probleme, potrivit ziare.com.

Este însă nevoie și de respectare a câtorva reguli, spune șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

“Principala regulă și cea mai importantă este să citească regulile de conduită de la intrare pe pârtie. Sunt afișate chiar la casele de bilete, la îmbarcarea pe transportul pe cablu. Cel mai important e să-și drămuiască viteza pe schiuri la cunoștințele pe care le are fiecare și să-l ferească pe cel din față, acesta e cel mai important lucru, să nu staționeze pe mijlocul pârtiei, să aibă un echipament adecvat. Tot ce echipament de schi, schiuri, legături, clăpari, să fie bine reglate pe înălțimea, pe tipul de schi pe care îl practică și pe tipul de zăpadă pe care alunecă”, spune Ovidiu Bodean. 

“Chiar dacă este echipamentul tău personal, te duci și ți le reglează în funcție de greutate, de aptitudini. E foarte important ca legătura să se desprindă, în anumite cazuri, la timp. Nedesprinzându-se la timp, provoacă tot felul de incidente, cum ar fi de la entorse până la luxații, fracturi”, mai spune Ovidiu Bodean. Prețul benzinei și motorinei crește de la 1 ianuarie