Opt migranți descoperiţi la Vama Nădlac II, ascunşi într-un TIR cu biciclete

Cele opt persoane proveneau din Sri Lanka şi Etiopia

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Opt migranţi din Sri Lanka şi Etiopia, care se ascundeau într-un TIR încărcat cu biciclete, au fost prinşi de poliţiştii de la frontieră încercând să treacă graniţa cu Ungaria. Cele opt persoane din Sri Lanka şi Etiopia au fost date jos din automarfar în Vama Nădlac II, potrivit observatornews.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 51 de ani.

Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, biciclete pe ruta România-Irlanda. „În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, opt cetăţeni străini”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad. Călătorii clandestini au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani. Ei au intrat legal în România, în baza documentelor personale. Străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul român, pentru trafic de migranţi. Calota de gheață din vestul Antarcticii, în pericol de topire