Ruperi de nori, alunecări de teren şi grindină în Italia

Furtunile au fost provocate de ciclonul Poppea

Vijelie
Vijelie Sursa foto pixabay

Ruperi de nori, furtuni şi „maxi-valuri” provocate de ciclonul Poppea afectează majoritatea regiunilor din Italia, transmite marţi agenţia ANSA, care citează rapoarte locale, potrivit g4media.ro.

Evenimentele meteorologice extreme din Italia au întrerupt o serie de valuri de căldură care făcuseră aerul irespirabil, provocaseră numeroase incendii de vegetaţie, în special în sudul ţării, şi se soldaseră cu unele decese prin insolaţie.

Intemperiile continuă să afecteze Italia, în special regiunile de nord-est şi zonele de coastă din vestul ţării. În Sardinia au fost semnalate vijelii pe arii extinse şi „maxi-valuri”, de până la şapte metri înălţime, în largul coastelor de la Marea Mediterană. O alunecare de teren produsă în Bisuschio, în provincia Varese, a condus la evacuarea a patru familii. Circulaţia ambarcaţiunilor către insulele Ischia şi Procida din Golful Napoli a fost sistată temporar din cauza vântului puternic şi a mării agitate. La Veneţia, sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE a fost activat.O furtună violentă, însoţită de grindină, a lovit în noaptea de luni spre marţi provincia Lecce. Grindina, de dimensiunea mingii de tenis, a spart parbrize şi faruri şi a afectat caroseria maşinilor parcate. De asemenea, au fost avariate spaţiile exterioare ale unor localuri şi restaurante, unde grindina a străpuns mese şi scaune din plastic. Mai multe sere au fost distruse, iar drumurile din regiune şi zonele rurale au fost inundate.

Tânăr de 15 ani, suspect în cazul amenințărilor cu bombă în spitale și tribunale