Firea: „Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat”

Firea este de părere că pușculița guvernamentală nu ar fi goală, ci mai de grabă promisă clientelei de partid

Fostul primar general al Capitalei și actualul senator social democrat Gabriela Firea acuză decizia de OUG a Guvernului Cîțu de a îngheța veniturile în 2021, declând că decizia în fapt e una ce va afecta atât sectorul de stat, cât și cel privat. Firea este de părere că această măsură vine ca „un pumn în plex”, amintind de creșterea facturilor la energia electrică, în totală opoziție cu înghețarea veniturilor bugetarilor.

ANRE, mână în mână cu furnizorii de energie electrică: facturi mai mari de la 1 ianuarie

„Doi dintr-o lovitură! Un pumn în plex de la guvern și pentru angajatul la stat, și pentru cel de la privat! Înghețarea salariilor, a pensiilor, a venitului minim de incluziune, precum și a altor beneficii muncite pentru a fi obținute, scumpirea energiei, toate vor determina o sărăcire a populației, scăderea puterii de cumpărare cu efecte directe în profitul, și-așa afectat de pandemie, al societăților private. Ca peste tot în lume, ce măsuri pot lua privații, pentru a încerca să supraviețuiască în jungla DeDreapta de la noi? Restrângeri de activități, renunțare la o parte din personal, la proiecte, contracție peste tot”, a scris marți Gabriela Firea, pe pagina acesteia de Facebook.

Gabriela Firea subliniază faptul că a votat împotriva unui „guvern incompetent”

În același mesaj postat pe pagina sa socializare, Firea insinuează că pușculița guvernamentală nu ar fi goală, ci mai de grabă promisă clientelei de partid.

„În loc de stimularea economiei prin finanțarea investițiilor publice, prin încurajarea consumului, prin creșterea veniturilor la bugetul național – au pârghiile puterii -, Guvernul Perdanților recunoaște austeritatea și traiul greu pentru toți românii. Când ai pușculița plină de la clienții de partid, normal că nu crezi în lacrimile medicilor și ale profesorilor sau în suferința salariaților de la stat și privat, ori în disperarea pensionarilor!
PS : Am votat motivat împotriva acestui guvern incompetent”, a mai scris Gabriela Firea.

Citește și: Guvernul Cîțu îngheață veniturile TUTUROR în 2021

#News