Piedone: „Nu îi putem lăsa pe oameni în frig!”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a vizitat o serie de instituții din subordinea primăriei pentru a verifica calitatea serviciilor oferite de acestea și dacă toate normele sunt respectate „ca la carte”. „Nimeni nu merită să stea în frig! Nimeni nu merită să rabde de foame! Temperaturile înregistrate în București în ultimele zile au fost unele foarte scăzute. Am efectuat câteva controale în Sectorul 5 și am văzut multe persoane fără adăpost care efectiv dormeau sub cerul liber. Copii, tineri, bătrâni, oameni care nu au fost la fel de norocoși ca noi, oameni care sunt nevoiți să îndure frigul și foamea. Nu putem sta nepăsători în fața unor asemenea situații dramatice!”, a spus Piedone pe Facebook.

Conform mesajului postat de primar, situația persoanelor fără adăpost devine cu atât mai dramatică acum, odată cu sosirea anotimpului rece, astfel că nimeni nu ar trebui să sufere de frig, ori de foame. Așadar, în cursul serii trecute, Cristian Popescu Piedone, împreună cu Poliția Locală a Sectorului 5, a început o acțiune de indentificare și transportare a persoanelor fără adăpost către cetrele sociale, unde pot beneficia de cazare, trei mese pe zi și dușuri calde.

Oamenii fără adăpost, adăpostiți de primarul Piedone în centrele sociale

Am cerut Poliției Locale să identifice persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 5 și să le transporte la centrele sociale ale DGASPC Sector 5, dar si în centrele ce aparțin de Primăriei Capitalei.

Cristian Popescu Piedone

„Nu îi putem lăsa pe oameni în frig! Acțiunea a început sâmbătă seară, dar va continua și astăzi și în zilele următoare, pentru că temperaturile vor fi și mai scăzute, iar luni vom avea și precipitații sub formă de ninsoare în Capitală! Sunt încă multe persoane fără adăpost care refuză să meargă în centrele sociale, din diverse motive. Voi merge personal pe străzi pentru a încerca să îi conving să accepte ajutorul polițiștilor și al angajaților DGASPC! Am mers în centrele sociale din Sectorul 5 pentru a vedea cu ochii mei care sunt condițiile în care persoanele fără adăpost sunt cazate. Toți cei care vin aici primesc trei mese calde pe zi, își pot face un duș cald și au un loc călduros unde pot să doarmă!”, a declarat primarul Piedone.

Vizită la centrul de copii „Cireșarii 2”

A doua vizită a serii a fost la centrul de copii „Cireșarii 2”, unde Piedone a vrut să verifice condițiile în care sunt cazați copiii. Mai mult decât atât, observând că doi dintre angajați nu purtau măști, primarul Sectorului 5 i-a atenționat pe aceștia și le-a transmis politiștilor locali care îl acompaniau să îi amendeze pentru că nu respectă legea în vigoare. Într-un final, primarul a verificat inclusiv calitatea mâncării primite de copii, unde nu a avut nicio obiecție, declarându-se chiar încântat.

„Am vrut să văd și cum sunt tratați copiii de la centrul Cireșarii 2, pentru că aceștia merită măcar să li se ofere condiții de trai decente. Am verificat în ce condiții stau acolo, dar și ce fel de hrană primesc. Am fost surprins să văd curățenia din bucătărie și alimentele depozitate în mod corespunzător. Copiii mi-au spus că mâncarea pe care o primesc este bună. Am vrut să mă asigur, așa că am gustat și eu. Într-adevăr, doamna care se ocupă de hrana copiilor este un om serios și responsabil. O singură problemă la acest centru. Persoanele care au grijă de acești copii nu purtau mască de protecție. Am fost amendați pentru acest lucru. Continuăm acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, pentru a le transporta la centrele sociale pe perioada sezonului rece.”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Vizitele de acest fel vor continua, potrivit acestuia.

Citește și: Piedone pune piciorul în prag și le cere chiriașilor corectitudine

#News