Liderul PSD, Marcel Ciolacu a avut o ieșire critică la adresa lui Orban în ceea ce privește data alegerilor, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de noi infectări. Mai mult, acesta este de părere că nu președintele sau Orban trebuie să stabilească ziua alegerilor, ci specialiștii, dar și că prioritatea românilor este sănătatea, nu alegerile.  

„Specialiștii trebuie să iasă și să spună dacă este oportun sau nu. Specialiștii au spus că nu ziua votului este problema, ci campania electorală.  Cum poți să stopezi, cu o campanie electorală, valul ascendent de infectări. Nu avem o problemă cu data alegerilor, ci cu prioritățile românilor. În momentul ăsta prioritară este sănătatea oamenilor, nu alegerile. Când ai 6000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend? Întrebați-l pe Orban, că el le știe pe toate”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști dacă situația în martie, până la care ar putea fi amânate alegerile, va fi mai sigură, Ciolacu a replicat: „Nu sunt Nostradamus. Întrebați-l pe Orban”.

Specialistul pe sănătate publică, prof. Alexandru Rafila, de altfel candidat din partea PSD, a declarat că la nivelul de infectare cu noul coronavirus la care se află acum România este posibilă organizarea alegerilor parlamentare, turul de scrutin neaducând „riscuri suplimentare faţă de o activitate obişnuită”, asta desigur, dacă sunt respectate măsurile impuse de autorități.

„Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem,  faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema.

Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebui să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, marți, la TVR.

Citește și: Rafila: „Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile”

#News