Potrivit comunicatului Agenției Naționale de Integritate (ANI), un primar din județul Bistrița-Năsăud, pe numele lui Costin Dumitru, ar fi vizat de procurori, după ce și-ar fi folosit funcția pentru a-și angaja ginerele la Primăria pe care o conduce.

Comunicatul Agenției Națională de Integritate

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibila încălcare de către Costin Dumitru, primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal. În perioada exercitării mandatului de primar a semnat la data de 24 iulie 2017 anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești, și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs. A emis la data de 29 august 2017 Dispoziția privind încadrarea ginerelui său (afin de gradul I), într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal”, transmite Agenția Națională de Integritate.

Cazul nu este unul singural

Cazul primarului din Bistrița-Năsăud nu este unul singular, ANI descoperit alte cazuri similare, în cazul lui Vlad Mihăiță, primarul comunei Cuca din județul Cuca care și-ar fi promovat în grad profesional superior soția ca inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

Citește și: Firea își amintește din nou despre testările în masă, acuzând Guvernul

#News