S-a gândit Ion Cristoiu ce s-a gândit, și-a ajuns la concluzia că liberalii au pus la cale un plan diabolic. Altfel, nici n-ar avea cum să fie, de vreme ce „vede toată lumea” cum aceștia se eschivează, atunci când vorbim despre alerile locale. Dovada cea mai clară o reprezintă lipsa de candidați oficiali la primăriile de sector, de vreme ce mai toate celelalte partide par să aibă deja un plan.

„E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR. Alianţa USR-PLUS îşi pune mari speranţe în alegerile locale. Dacă alegerile locale vor avea loc primele, separat de cele parlamentare, ele vor da tonul. Cuplarea alegerilor locale şi parlamentare ar fi una din explicaţiile ciudăţeniei cu revenirea în forţă a pandemiei în România. (…) Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei. Presa miluită, dar şi presa de stat insistă pe creşterea numărului de infectări în toată lumea. Această manipulare poate fi explicată prin încercarea de a amâna alegerile locale şi de a le cupla cu parlamentarele”, a spus Cristoiu.

În opinia lui Ion Cristoiu, PNL-ul ar evita în mod intenționat alegerile, justificând acest lucru cu prelungirea stării de alertă care ar elimina posibilitatea organizării acestora, aruncându-le odată cu cele parlamentare.

„Dl. Ludovic Orban se teme de moarte nu numai de Rareş Bogdan, dar şi de un alt candidat de la PNL. S-a vorbit şi despre Marcel Vela, de la Ministerul de Interne. Cred că Rareş Bogdan ar avea şanse serioase în bătălia cu Gabriela Firea. Ar câştiga şi o parte din electoratul userist-plus. El are chiar o isterie în antipesedism. Dacă partidul i se va consacra lui Rareş Bogdan timp de o lună, Ludovic Orban ar fi împins în plan secund. Nicuşor Dan este candidatul ideal pentru ca dl. Ludovic Orban să rămână premier şi preşedintele PNL. Dacă Nicuşor Dan pierde, dlui Ludovic Orban puţin îi pasă că iese Gabriela Firea. Chiar ar vrea să fie ea şi nu un alt personaj de dreapta”, a adăugat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „PNL nu e alcătuit numai din Ludovic Orban şi camarila lui”

„PNL nu e alcătuit numai din Ludovic Orban şi camarila lui. Sunt şi oameni serioşi care la un moment dat îşi vor da seama că trebuie ori renunţat la Nicuşor Dan în favoarea lui Rareş Bogdan, ori trecerea lui Nicuşor Dan în PNL. Singura problemă e că nu ştim dacă înscris în PNL, Nicuşor Dan va mai avea capitalul politic de până acum. (…) Toate datele arată că primarii în exerciţiu au şanse uriaşe. Pandemia şi prelungirea pandemiei îi ajută uluitor. Starea de pandemie scoate din joc orice nou venit în politică. Primarii în exerciţiu au vizibilitate. Ei pot face şi pomeni electorale. (…) Dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, această stare de pandemie favorizează PNL şi PSD”, a mai spus publicistul, Ion Cristoiu.

Citește și: Ciolacu, în pericol de a i se trage scaunul de sub șezut?

#News