Ciolacu vs Orban Foto credit: adevărul.ro

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu este de părere că cei din PNL nu și-ar dori, în realitate, desfășurarea alegerilor locale prea curând. În opinia lui Ciolacu, liberalii ar folosi prelungirea stării de alertă tocmai pentru a evita niște alegeri care, potrivit acestuia, nu i-ar avantaja în mod deosebit în acest moment.

Chiar și-așa, Marcel Ciolacu se declară optimist în ceea ce privește alegerile locale, spunând că are în plan introducerea în Parlament a unei legi care ar putea să reglementeze data la care se vor desfășura mult discutatele alegeri.

27 septembrie, o dată posibilă

„Legea pe care o introducem în Parlament, discutată, este pentru 27 septembrie (data alegerilor locale -n.r.) Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că guvernul va face tot ce ţine de el să nu aibă loc alegeri, să fugă de acest vot. (…) PNL nu este interesat să facă niciun fel de alegeri în acest moment, pentru că cifrele le arată că nu este bine. (…) PSD îşi doreşte alegeri pe 27 septembrie şi intrarea într-o normalitate şi, dacă nu va exista un al doilea val, categoric, pe 6 decembrie să fie alegerile parlamentare”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România Tv.

Marcel Ciolacu, despre legea referitoare la data viitoarelor alegeri locale

„Săptămâna viitoare va fi votată legea (privind data alegerilor – n.r.), oricum marţi vom avea o ordine de zi şi vom declanşa sesiuni extraordinare din două în două săptămâni pentru toată perioada de vacanţă parlamentară”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Într-un final, Ciolacu concluzionează: „Categoric, dacă se va prelungi starea de alertă, nu vom mai avea alegeri şi atunci înseamnă că am avut dreptate”.

Citește și: Petre Roman, din ce în ce mai aproape de o amendă marca CNCD

#News