Ludovic Orban/ Foto credit: Alexandru Dobre - Mediafax

Premierul Ludovic Orban se declară îngrijorat de situația actuală a infectărilor cu COVID-19. De altfel, nu cred că trebui să fii premier ca să îți dai seama că, deși, la un moment dat, situația părea că intră pe un făgaș normal, lucrurile au luat-o din nou la vale.

Orban, îngrijorat de lipsa de restricții de la terase

„Nu se respectă măsurile de distanțare care sunt stabilite. Aici trebuie gândită o altă programare a mersului la masă. Chiar m-a îngrijorat, vă spun sincer. Am văzut niște imagini… Practic, nu s-a mai respectat nicio regulă. Este foarte important să se respecte aceste reguli”, a spus premierul, referindu-se la activitatea de pe terase.

Întrebat despre întâlnirea foarte relaxată a liberalilor, în totală contradicție cu îngrijorările lui Orban, acesta a comentat: „A fost o întrunire în aer liber, la o locație în aer liber. Eu nu am participat la acea întâlnire.”

Noile măsuri de relaxare, puse pe pauză

„Este adevărat că există o ușoară creștere a numărului de persoane infectate. Suntem doar în gardă, suntem foarte atenți și încercăm să asigurăm toate măsurile care țin de noi, de autorități, referitor la respectarea regulilor. Evoluția în ultimele 10 zile e o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare în etape, din 15 în 15 zile și e necesară o evaluare pentru a vedea cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat premierul Orban.

Mai mult decât atât, acesta a declarat că, din pricina creșterii numărului de infectări, controalele se vor înteți în perioada următoare.

„Miercuri voi convoca toți miniștrii și toate instituțiile care au atribuții de control de la MAI până la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru că este în interesul cetățenilor. (…) Prezență pe teren și mobilizare maximă a tuturor instituțiilor cu atribuți de control pentru a-i îndemna pe cetățeni să respecte regulile. Am avut în vedere să extinde regulile pentru participanți, dar vedem dacă mai e posibil lucru astă. În măsura în care oamenii respectă regulile”, a concluzionat Ludovic Orban.

Citește și: CFR, tărâmul tuturor posibilităților. O poveste pandemică

#News