Kelemen Hunor - Foto news.ro

Kelemen Hunor ar fi putut să meargă târâș pe burtă de data asta. Din păcate, a ales să n-o facă. Mai mult decât atât, nu numai că n-a tăcut atunci când era cazul să tacă, bașca i-a mai cerut și președintelui Iohannis să-și ceară scuze pentru declarațiile de astăzi. Să-și ceară scuze pentru ce, aș întreba eu? A jignit președintele pe cineva? A discriminat președintele pe cineva? Dacă în opinia lui Kelemen Hunor, să spui că nu Ținutul Secuiesc n-o să se întâmple e jignire, nici nu vreau să știu cum reacționa acesta atunci când era mic și un copil îl înjura pe terenul de joacă. În plus, discriminare este să critici afirmațiile lui Iohannis și să le scoți din context pe cele ale lui Ciolacu, ori pe cele ale lui Ponta, care, în definitiv, indiferent de motivele ascunse, au cam același fundament: nimeni nu vrea (cel puțin nu azi) să lase proiectul acesta de lege să treacă de Senat. Nici Ciolacu și nici Ponta. Au zis cu gurițele lor, amândoi.

Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Dacă este să mă întrebi pe mine, unul dintre cei care ar trebui să-și ceară scuze în acest moment este chiar el, Kelemen Hunor. În primul rând pentru proiectul aberant de lege, și-n al doilea rând pentru că, din pricina partidului său s-a ajuns la râci între români și între românii de etnie maghiară, fără ca nici unii și nici alții să aibă vreo vină. Dar știți voi cum e politica – nu trebuie să vă mai spun.

Kelemen Hunor: „Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”

„Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Iohannis nu-i deloc mulțumit: „PSD a ajutat UDMR”

#News