Un român a încasat ilegal ajutoare sociale în valoare de jumătate de milion de euro

Ajutorul era acordat de statul italian

Euro
euro sursa foto pixabay

17 persoane, printre care și un român, au primit ajutor social din partea statului italian, în mod fraudulos, arată o investigație a carabinierilor, încheiată recent. Beneficiarilor care au încasat banii în mod fraudulos li s-au pus popriri pe conturile bancare, potrivit ziare.com.

Autoritățile italiene au luat o decizie fermă în privința unui cetățean român. Ele au impus o măsură de poprire în valoare de 569.932 de euro pe contul său bancar.

Această intervenție vine în urma descoperirii că primea în mod fraudulos ajutor social din partea INPS, instituția italiană responsabilă cu acordarea acestor beneficii. În luna mai a anului 2022, Carabinierii din Pavia au declanșat o amplă operațiune de investigație, în colaborare cu Inspectoratul Muncii și Unitatea de Investigații a Comandamentului Provincial Pavia. Scopul era combaterea fraudei în detrimentul instituțiilor de asigurări sociale și de asistență socială, concentrându-se asupra acordării Alocației Sociale de către INPS.

Coordonată de Parchetul Pavia, ancheta a implicat examinarea a aproximativ 500 de beneficiari străini din provincia Pavia, evidențiind numeroase nereguli.

Carabinierii au efectuat verificări la domiciliu și la cabinetele medicilor, colaborând și cu Interpolul pentru localizarea celor implicați în străinătate. Rezultatele primei faze a investigației au condus la sesizarea a 17 subiecți, printre care ruși, sud-africani, albanezi, un indian, ucraineni, câte un peruan, uruguayan și un român. Toți sunt cercetați în libertate, pentru încasări necuvenite de fonduri publice. Printre aceștia, o femeie de origine albaneză a retras lunar sumele alocate soacrei decedate.

Restaurante din Petroșani închise temporar de Protecția Consumatorului