Primar Elena Lasconi (Facebook)

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi își testează angajații, dar nu la cunostințe generale sau la ceea ce au de făcut, ci cu etilotestul. Vineri, Elena Lasconi l-a trimis acasă pe unul dintre cei doi testați pentru că era de-a dreptul beat, având o alcoolemie de 0,85 la mie.

Ce dulce e viața când ai job sigur la stat!

Am început controale spontane printre angajații Primăriei cu….etilotestul.

Azi am verificat doi angajați. Pe unul l-am trimis acasă pentru că alcoolemia e de 0,85 la mie alcool pur în aerul respirat. Asta înseamnă că e beat.

Dacă era la volan ar fi avut dosar penal riscând închisoare de la unu la cinci ani. Dar cum e angajat la stat….

a scris Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook

Elena Lasconi (PLUS) a câștigat mandatul de primar, în septembrie 2020, cu peste 57% din voturi, fiind prima femeie din istoria localității care reușește acest lucru.

„Vreau să mă bat pentru comunitate, vreau să îmi susţin proiectele şi să facem rost de bani, vreau să mai angajez vreo 10 oameni pe scriitură pentru fonduri UE, pentru că vreau să facem şi proiecte mici. Mi-au spus mulţi că e greu, că nu poţi, dacă faci în fiecare zi câte un pas nu ai cum să nu ajungi acolo unde îţi doreşti. În condiţiile în care am câştigat alegerile deşi nu ştiam pe nimeni în Câmpulung, aveam doar dragostea mea reală pentru acest loc. Mi-aş dori să intre în politică oameni faini, care să facă lucruri bune pentru comunitate. Nu ne mai permitem să pierdem români, avem o altă Românie peste graniţă, nu aş vrea să ajung să trăiesc în altă ţară şi să visez în altă limbă, de aceea m-am implicat.”, a declarat fosta jurnalistă Pro TV, în urmă cu câteva săptămâni, într-un interviu Știrile ProTV.

O primărie din Timiș a dat startul „testelor”

Acesta nu este primul caz în care un primar face teste cu angajații de prin primării. La începutul lunii, în județul Timiș, primarul din Belinț se ocupa de verificarea celor ce lucrează în instituție, după ce mai mulți dintre aceștia au fost prinși semnând „condica” la birtul din comună, abia apoi se prezentau la serviciu.

„Am decis să schimb regulamentul de ordine interioară, să avem control la fiecare mișcare. Nu au voie să meargă la barul din sat în timpul programului sau să consume băuturi alcoolice. Erau obiceiuri mai vechi, eu știam problema. O să-i testăm periodic, când o să considerăm că este necesar. Rămâne la latitudinea mea sau a persoanei care va primi dispoziție să testeze personalul. Am dat sancțiuni, de aceea am luat măsuri, să ne asigurăm. Dacă avem persoane din astea printre noi și nu știu ce e ăla bun simț, atunci trebuie să recurgem, din păcate, la așa ceva. Noi vrem seriozitate”, a declarat Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț.

Citește și: Angajații unei primării din Timiș semnează „condica” la bar