În cursul zilei de vineri, Mihaela Buzărnescu, clasată pe locul 108 WTA, a declarat că ar fi o minune ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tenisul românesc să obţină măcar o medalie.

„E foarte greu să ai un rezultat bun la Olimpiadă. Este total diferit faţă de celelalte sporturi, unde este nu mai uşor, dar este mai accesibil. Sincer, cu cât adunăm mai multe… și una dacă luăm şi tot este ceva, pentru că este o minune să aducem o medalie. Fie ea de bronz, argint sau aur. Orice putem aduce este binevenit pentru ţara noastră”, a declarat Buzărnescu, la Gala Tenisului Românesc, potrivit Mediafax.

Totodată, pentru a se putea pregăti în mod corespunzător pentru Jocurile Olimpice, Simona Halep a anunţat că nu va evolua la Fed Cup 2020.

„O decizie foarte grea pe care a trebuit să o iau, dar a fost cel mai bine pentru noi toţi ce am hotărât cu echipa. Oricum, sunt alături de echipă întotdeauna când joacă. Atenţie, nu este o retragere de la Fed Cup, este doar anul de Olimpiadă”, a declarat fostul număr 1 WTA.

Turneul de tenis de la Jocurile Olimpice 2020 se va desfăşura între 25 iulie – 2 august, în complexul Ariake Tennis Park, din Tokyo.

#news