Ilie Bolojan - președinte CJ Bihor

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan a declarat încă din prima sa conferință în această calitate că va face reduceri drastice de personal în cadrul instituției. Astfel, de la 1 decembrie vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în CJ vor mai lucra doar 88.

„La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, citat de ebihoreanul.ro.

Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare. „După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea.

„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a încheiat Bolojan expunerea pe această temă, subliniind că toţi banii economisiţi prin neplata de salarii unor persoane care nu le merită vor fi direcţionaţi spre cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a judeţului.

Potrivit lui Bolojan, fondurile de salarizare ale celor 174 de angajați, din acest moment, cumulează 270.000 euro lunar, cu bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

Citește și: Fritz încă așteaptă să fie validat, dar profită de ocazie și o felicită pe colega Armand

#News