Probleme în traficul aerian din Marea Britanie, din cauza unei defecțiuni la controlul traficului

„Problema tehnică” afectează modul în care sunt procesate planurile de zbor

Sursa foto: Pixabay

Serviciile Naţionale de Trafic Aerian din Marea Britanie au declarat că se confruntă cu „probleme tehnice” şi că au „aplicat restricţii pe fluxul de trafic pentru a menţine siguranţa”, potrivit g4media.ro.

Potrivit National Air Traffic Services (NATS) din Marea Britanie, „problema tehnică” afectează modul în care sunt procesate planurile de zbor, ceea ce îi  forțează pe controlori să treacă de la sistemul automat de aterizare și expediere a zborurilor la unul manual.

„Inginerii lucrează pentru a găsi şi a remedia defecţiunea. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient pe care acest lucru îl poate cauza. Până când inginerii noștri nu rezolvă acest lucru, planurile de zbor sunt introduse manual, ceea ce înseamnă că nu le putem procesa la același volum, prin urmare am aplicat restricții privind fluxul de trafic”, a spus NATS. Instituţia nu a oferit informaţii suplimentare despre ce a cauzat defecţiunea sau cât timp va dura remedierea acesteia. Compania aeriană scoţiană Loganair a anunţat pe platforma socială X, fostul Twitter, că a avut loc o defecţiune la nivelul întregii reţele a sistemelor informatice de control al traficului aerian din Marea Britanie, avertizând că unele zboruri s-ar putea confrunta cu întârzieri. Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru Capitala şi 29 de judeţe