Marcel Ciolacu avertizează: „Toți vinovații direcți sau morali pentru tragedia de la Crevedia vor plăti”

Potrivit premierului, de luni toate stațiile GPL din țară vor fi verificate, iar cele care nu sunt conforme vor fi închise pe loc.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că începând de luni vor avea loc controale la stațiile de carburanți GPL, în toată țara, dând exemplu Sectorul 5, unde 11 astfel de afaceri ar funcționa fără autorizație de construcție, potrivit digi24.ro.

De asemenea, șeful Executivului a mai transmis, pe Facebook, că „toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă”.
 

„Președintele CJ (Dâmbovița – n.red.) va face ședință mâine, de îndată, cu toate măsurile care trebuie luate, astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând ca după evaluări și noi să luăm măsurile din fondul de rezervă al prim-ministrului. Deja am făcut această promisiune”, a declarat premierul.Acesta spune că, începând de luni, toate stațiile de carburanți, inclusiv GPL, vor fi controlate. „Începând de mâine, în toată țara, toate stațiile de carburanți de GPL-uri vor intra într-un sistem de control. Mai mult, unde se vor găsi elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activitățile pe loc.

Marcel Ciolacu: Dacă va fi nevoie, vom face modificări legislative în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese și fără ca anumiți oameni să încerce să-și mențină afacerile, chiar dacă sunt ilegale.

Astăzi am avut o discuţie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei şi a controlat toate staţiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5. Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activităţi pe terenuri proprietate privată, niciuna nu are autorizaţie de construcţie. În acest moment este normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale în toată ţara la aceste staţii de GPL şi să luăm măsuri, în cazul în care este un pericol pentru vieţile omeneşti”, a declarat Ciolacu. Prim-ministrul transmite că „toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă”.

„Vreau să fiu foarte clar: toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă. Legea trebuie aplicată la virgulă! De mâine, toate stațiile GPL din țară vor fi verificate, iar cele care nu sunt conforme vor fi închise pe loc. Dacă este nevoie de modificări legislative le vom face rapid prin ordonanță de urgență”, arată mesajul lui Ciolacu de pe Facebook. Copil de 3 ani omorât de o șoferiță aflată sub influența drogurilor.