Sancțiuni pentru unităţile alimentare de pe litoral, aplicate de inspectorii sanitar veterinari 

Valoarea amenzilor date în ultima săptămână se ridică la aproape 500.000 de lei

Sursa foto: Zin.ro

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de aproape 500.000 de lei în ultima săptămână unor unităţi alimentare care activează pe litoral şi au emis 7 ordonanţe de interzicere a activităţii, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit ziare.com

 În perioada 16 – 27.08.2023, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

 Astfel, au fost verificate 319 unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa. În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 44 de unităţi, cu amenzi în valoare de 499.800 de lei.

De asemenea, au fost emise 7 ordonanţe de interzicere a activităţii şi 2 ordonanţe de suspendare a activităţii. Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 135 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată)”, se arată în comunicatul ANSVSA. ANSVSA , prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. Noua modalitate de spargere a mașinilor parcate în București