Primele două săptămâni din august, caracterizate prin temperaturi mai scăzute decât cele normale

Acest lucru este valabil în vestul, nord-vestul şi centrul ţării

Meteorologii estimează că, în primele două săptămâni ale lunii august, temperaturile vor fi mai scăzute faţă de cele specifice perioadei, în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, cu ploi mai multe în prima parte a acestui interval, potrivit g4media.ro.

Ulterior, temperaturile vor creşte, depăşind uşor valorile normale, după care se vor situa în jurul celor obişnuite pentru finalul lunii august. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

 Pentru săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Pentru săptămâna 7-14 august, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Pentru săptămâna 14-21 august, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Doi adolescenţi reținuți pentru amenințare cu moartea