Temperaturi mai ridicate decât cele normale în luna iulie

Vara
Vara sursa foto pixabay

Meteorologii estimează că, pe durata întregii luni iulie, temperaturile vor fi mai ridicate comparativ cu cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sudice, potrivit ziare.com.

După prima săptămână a lunii, când ploile vor avea caracter excedentar, mai ales în vest şi nord-vest, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Pentru săptămâna 1-8 iulie, cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Pentru săptămâna 8-15 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Pentru săptămâna 15-22 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Pentru săptămâna 22-29 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local, mai ales în zonele montane.

Anchetă la o școală din Constanța după ce o elevă a fost umilită de trei elevi