Anchetă la o școală din Constanța după ce o elevă a fost umilită de trei elevi

Aceștia i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă.

Foto: Pixabay.com

Anchetă într-o școală din Constanța, după ce o elevă de clasa VI-a ar fi fost umilită de 3 colegi. Adolescenta ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi şi udată cu apă, potrivit digi24.ro.

Agresorii, două fete și un băiat, i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă.

Mama victimei a făcut publică situația, ceea ce a dus la un val de anchete în școală. Incidentul a avut loc la o clasă de-a VI-a de la Școala Gimnazială nr. 16 din Constanța. Eleva de 12 ani, cu rezultate foarte bune la învățătură, ar fi fost, de mai multă vreme, ținta batjocurii colegilor.Fata ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi şi udată cu apă. Trei colegi i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă. Din cauza bullyingului la care era supusă, adolescentei ajunsese să-i fie teamă să mai meargă la școală sau să rămână în pauze în sala de clasă. Cu toate că mama ar fi făcut mai multe reclamații și chiar a insistat să vadă imaginile surprinse de camerele de supraveghere, conducerea școlii nu a luat atitudine vizavi de elevii agresori.

Părintele a depus o reclamație la IȘJ Constanța, pentru a-i face dreptate fiicei ei.

„Va fi desemnat un inspector școlar pentru a verifica dacă au fost luate măsuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la această școală, iar dacă nu au fost luate măsuri, să răspundă de ce nu s-au luat. Pentru că nu este normal să se întâmple așa ceva. Noi depunem eforturi pentru eliminarea violenței în școli. Ce măsuri administrative au luat ei, e altceva, dar vom vedea ce măsuri au luat concret în legătură cu acest caz.

Pentru că dacă nu au luat, culpa este a lor. În orice caz, în astfel de situații, conducerea școlii trebuia să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Poliția”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general IȘJ Constanța. Odată ce cazul a ajuns public pe fir au intrat și polițiștii.

„La data de 27 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Secţia 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luării măsurilor legale ce se impun”, au anunţat poliţiştii.

http://Medicii din vestul României, în alertă