Bibliotecarul Avram Iancu vrea să traverseze înot Marea Galileii, în Israel

Cursa va fi programată în una din zilele cuprinse în intervalul 30 aprilie – 4 mai, în funcţie de condiţiile meteo şi de disponibilitatea echipei de la Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe.

Bibliotecarul Avram Iancu şi-a propus să parcurgă înot Marea Galileii, unde înscrisurile biblice susţin că Iisus Iisus a umblat pe apă, polisportivul din Petroşani. El a afirmat că îşi doreşte acest lucru deoarece astfel doreşte să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a reuşit să realizeze, de-a lungul timpului, la înotul în ape deschise, potrivit g4media.ro.

 Iancu va înota în lungul Mării Galileii, pe o distanţă de peste 20 de km, cursa fiind programată în una din zilele cuprinse în intervalul 30 aprilie – 4 mai, în funcţie de condiţiile meteo şi de disponibilitatea echipei de la Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizaţie abilitată la nivel internaţional pentru validarea unei asemenea performanţe. 

El a estimat că traversarea Mării Galileii va dura circa 10 ore, iar parcursul său va putea fi urmărit în timp real, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate, pe pagina sa de Facebook. Avram Iancu va pleca în Israel sâmbătă, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca şi se va întoarce în ţară pe 5 mai, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti.

 „Este cel mai special înot din viaţa mea, cu un simbolism puternic: voi înota acolo unde Mântuitorul Nostru a umblat pe ape. Voi traversa înot Marea Galileii, din Israel, pe lungime de 20,5 km. Cel mai mare pericol de acolo este vântul. Dincolo de efortul sportiv, mă copleşeşte încărcătura spirituală şi toată simbolistica locului. E locul unde doresc să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările sale şi pentru tot ceea ce am putut realiza în acest domeniu frumos al înotului în ape deschise”, a declarat vineri Avram Iancu.

 Înotătorul din Petroşani a spus că ideea acestei curse înot i-a venit anul trecut, după ce a aflat că există posibilitatea ca această traversare să fie omologată oficial, menţionând până acum 68 de persoane au reuşit această performanţă. „Mi-a încolţit această idee de a înota în cel mai special loc de pe planetă, după părerea mea. Anul acesta, fiind sănătos – un dar de la Dumnezeu, voi încerca această performanţă sportivă, să traversez un lac extrem de capricios. În acelaşi timp voi încerca bucuria şi simbolistica acestui loc”, a spus Iancu.

Cinci tineri, amendați pentru pulverizarea unei substanțe pe mai multe mașini