Nicușor Dan, comparat cu Firea de USR PLUS

„Îl rugăm pe primarul general să ridice aceste interdicții și îl asigurăm de deschiderea noastră pentru reluarea discuțiilor, astfel încât să facem un buget corect și responsabil pentru bucureșteni”, au insistat cei de la USR PLUS București.

Nicusor Dan / Foto: Facebook

Cât de mult are în comun Nicușor Dan cu Gabriela Firea? USR PLUS București a postat un mesaj prin care explică decizia de astăzi, cea care a avut ca rezultat linșaj mediatic, de ambele părți. Pe de-o parte, susținătorii USR PLUS au insistat că bugetul nu este unul care să reflecte realitatea bucureșteană, pe de altă parte, edilul Capitalei s-a arătat nemulțumit de decizia acestora, cerându-le totodată consilierilor USR PLUS să găsească o soluție de buget, eventual una mai bună ca cea refuzată la vot.

USR PLUS explică refuzul votării bugetului propus de Nicușor Dan

În opinia celor de la USR PLUS, supralicitarea veniturilor pentru a crește cheltuieli fără acoperire (+1.8 miliarde de lei în bugetul propus, adică cheltuieli cu 26% mai mari) nu ar fi o soluție pentru a depăși situația financiară gravă în care se află Municipiul București. „Practica supra-evaluării veniturilor pentru a crește în neștire cheltuielile a fost folosită în fiecare dintre bugetele anilor trecuți și este responsabilă pentru situația în care se află Bucureștiul acum. Trebuie să gospodărim responsabil banul public. Ne dorim să avem cât mai repede posibil un buget realist, care să respecte atât prevederile legale, cât și realizarea obiectivelor pe care le-am promis în fața oamenilor”, i-a fost transmis lui Nicușor Dan.

Mai mult, aceștia reclamă că ar fi primit cu surprindere cerința primarului general Nicușor Dan ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget, „în condițiile în care până acum a interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor generali și viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri. Îl rugăm pe primarul general să ridice aceste interdicții și îl asigurăm de deschiderea noastră pentru reluarea discuțiilor, astfel încât să facem un buget corect și responsabil pentru bucureșteni”, a scris USR PLUS București pe Facebook.

Citește și: Concertul experiment de la Barcelona, un test trecut