Traian Băsescu susține neînceperea anului școlar, nu e niciun dubiu. De altfel, conform spuselor sale, acesta ar fi pledat pentru siguranța elevilor încă de dinaintea anunțului președintelui Iohannis, crezând cu tărie în nevoia de a ne apăra copiii de eventualele riscuri la care pot fi supuși prin reintroducerea lor în colectivul școlar.

Cu toate că susține decizia luată în cursul zilei de ieri, Băsescu critică programa școlară care, în opinia sa, ar fi cam „sărăcuță”, fiind simplificată din motive obiective, de altfel.

„Pentru mine nu e o surpriză. Aduceți-vă aminte că mult înainte de închidere am pledat pentru închiderea școlilor ca fiind un mijloc de limitare a extinderii bolii, iar acum susțin, de când s-a anunțat că pe 15 mai ne eliberăm de starea de urgență, să nu se redeschidă școlile. Copiii nu trebuie periclitați nici măcar cât negru sub unghie. În plus, nu am niciun dubiu că ar deveni copiii noștri vectori de transmitere a bolii, de acasă către alți copii, alți copii către părinți.

Băsescu: Uite așa, s-ar porni un lanț al slăbiciunilor

Am deprinderea evoluției unei boli contagioase, din experiența meseriei mele, și sunt câteva principii peste care nu poți să treci și dacă ești inginer, nu trebuie să fii doctor. E de ajuns să ai puțină viziune.

Se pune o mare problemă a învățământului românesc, și anume limpezirea programei. Poate forțați de vremuri, cei de la minister vor selecta materiile la care învață copiii.

Mie se pare ridicol să înveți despre salată și păpădie!”, a declarat Traian Băsescu, aflat la B1TV, după cum relatează Antena 3.

Citește și: PSD are azi ședință. Despre planuri și măsuri

#News