Fals medic estetician, anchetat de polițiști 

Femeia făcea injectări cu acid hialuronic şi alte proceduri fără se dețină autorizaţie, în București şi Constanţa.

Medic
Medic sursa foto pixabay

Poliția anunță că o femeie care a făcut intervenţii chirurgicale estetice fără a avea calitatea de medic este cercetată de agenții din București care au identificat 20 de victime, potrivit ziare.com.

Femeia practica injectări cu acid hialuronic şi alte proceduri, la sedii fără autorizaţie din Capitală şi Constanţa.

„Astăzi, 27 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune”, a transmis Poliţia Capitalei. Potrivit Poliţiei Capitalei, încă din august 2022, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării.

Ea a efectuat, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive

„În concret, bănuita ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa. Astfel, bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei”, a mai transmis Poliţia. Anchetatorii au făcut o percheziţie, fiind identificate şi ridicate mai multe probe. Femeia a fost dusa la audieri, urmând a fi audiaţi şi mai mulţi martori. Horia Constantinescu a demisionat de la conducerea ANPC