Fermier amendat pentru împrăştierea de fertilizatori care au provocat miros şi disconfort în Arad

Fermierul a primit două amenzi în valoare de 110.000 de lei

O societate comercială care exploatează suprafeţe mari de terenuri agricole de la marginea oraşului Arad a primit două amenzi, în total 110.000 de lei, după ce a împrăştiat fertilizatori care au provocat miros urât în zonele locuite, potrivit g4food.ro.

Autorităţile au constatat că fermierul nu are autorizaţie de mediu privind folosirea anumitor substanţe

Garda de Mediu Arad a transmis că a făcut verificări la mai mulţi fermieri „urmare a disconfortului olfactiv resimţit în municipiul Arad”. „A fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanţi organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad. Suprafaţa fertilizată a fost de aproximativ 61 de hectare.

După verificarea amănunţită a activităţii societăţii, s-a constatat că aceasta nu a solicitat şi nu deţine autorizaţie de mediu pentru toate activităţile pe care le desfăşoară, încălcând şi prevederi legale privind deţinerea şi depozitarea substanţelor şi preparatelor periculoase.

S-au aplicat două sancţiuni în valoare totală de 110.000 lei, stabilindu-se şi interdicţia desfăşurării activităţii pentru care societatea nu deţine act de reglementare”, a precizat Garda de Mediu. Fermierul gestionează aproximativ 1.000 de hectare de teren arabil şi a folosit fertilizatori rezultaţi din deşeuri vegetale printr-un proces de fermentare. Nămolul obţinut a fost întins pe paturi de uscare înainte ca acest fertilizator să fie împrăştiat pe terenurile agricole.

Proiecte comunitare pentru o viață mai bună în sectorul 5