Circulația tramvaielor, blocată în Iași din cauza copacilor dărâmați de vântul puternic

Oraşul se află sub cod galben de vânt puternic.

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci în Moldova, marți dimineață, ducând inclusiv la blocarea circulației tramvaielor timp de aproape o oră în centrul orașului Iași, după ce un arbore a căzut peste reţeaua de contact, potrivit digi24.ro.

Rafalele de vânt au doborât la pământ un copac aflat în apropierea Parcului Copou din Iaşi, oraş aflat sub cod galben de vânt puternic.

„În zona Triumf, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste reţeaua de contact, afectând o ancoră. A avariat un automat de bilete şi a zgâriat un tramvai nou. Circulaţia a fost întreruptă aproximativ 45 de minute, ea fiind reluată între timp”, a declarat directorul Companiei de Transport Public, Cristian Stoica. Tot din cauza vântului puternic, angajaţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea unui arbore căzut pe şoseaua Rediu, precum şi a unor arbori căzuţi peste ţevile de gaz metan de pe Aleea Decebal şi strada Moara de Vânt

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că nu sunt semnalate pierderi de gaz metan, doar ţevile fiind îndoite. Acesta a anunţat că în localitatea Bălţaţi, echipaje asigură măsurile de prevenire după căderea unor fire electrice până la remedierea defecţiunii de către distribuitorul de energie.

Și în Bârlad un arbore aflat în preajma unui bloc de locuinţe a fost doborât de vânt, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină pentru degajarea zonei.Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului (ISU) Vaslui, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime, dar două autoturisme parcate în zonă au fost avariate. Judeţul Vaslui se află sub atenţionare Cod galben, până marţi, la ora 23:00, interval în care sunt anunţate intensificări ale vântului, rafalele putând ajunge la viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h.

Temperatura unei planete stâncoase, măsurată în premieră de telescopul James Webb